Avinstallere CCM klienten

Dersom du har fått installert System Center Configuration Manager klienten på en maskin som ikke skal/bør ha slik klient, feks. på et databasecluster, kan det være greit å kunne fjerne den igjen. Først kan det være en ide å sjekke om den faktisk er installert. Den ligger nemlig ikke i legg til/fjern programmer, men man kan lett identifisere den ved å se etter tjenesten SMS Agent Host:

image

For å fjerne den igjen kjøres følgende kommando i et elevated command prompt:

ccmsetup.exe /uninstall

Hvor denne filen ligger er dog en annen sak. Det avhenger av hvordan CCM er installert, og hva slags OS man har. På 32bit er det vanligvis en mappe kalt %SYSTEMROOT%\System32\CCMSetup, på 64 bit os kan det variere litt, men vanligvis en av følgende:

  • %SYSTEMROOT%\System32\CCMSetup
  • %SYSTEMROOT%\CCMSetup
  • %SYSTEMROOT%\SysWOW64\CCMSetup

Om man ikke finner den kan man referere til et nettverksshare på CCM serveren. Hva det heter må få fra de ansvarlige for løsningen (dersom det ikke er en selv), eller man kan være utspekulert søke opp filene selv Winking smile

Author: DizzyBadger

SQL DBA Principal Analyst

Leave a Reply