TS Tools, veien mot versjon 5

Vi har nå startet arbeidet med en ny hovedversjon av TS Tools. TS Tools grunnprogrammet begynner å få en smule featureitis, så hovedfokus i versjon 5 er å fortsette å lage mer eller mindre frittstående moduler som samarbeider, istedenfor å legge stadig flere funksjoner inn i hovedprogrammet. Vi har også startet overgangen til .Net 4. Den første fullstendige V5 modulen er TS Tools AD som nå er i beta. TS Tools Roundup er ikke langt etter. Funksjonelt virker den, men integrasjonen og gui-overgangen er ikke fullført. Begge disse er nå lagt inn i den nye TS Tools Modules pakken som er en samlet installasjonspakke for tilleggsmoduler.

En del av modulene, blant annet hovedmodulen finnes i dag kun i 64 bit. Det er en målsetning å tilby en 32 bit versjon der det er mulig og hensiktsmessig. Det finnes fortsatt mange 32 bits servere som er i drift, og disse trenger også TS Tools moduler.

Hvilke moduler som får mest fokus styres som vanlig av hvilke jeg har mest bruk for i mitt daglige arbeid, noe som desverre betyr at brukerdokumentasjon og oppdatering av lite brukte moduler har lav prioritet.

Med Windows 7 ble det vanskeligere å få applikasjoner som TS Tools til å fungere på en arbeidsstasjon pålogget som en vanlig bruker. Dette skyldes at det krever mye kode å få elevert seg til de nødvendige rettighetene, og det er vanskelig å få lagret innstillinger når programmet kjører som en annen bruker enn den som er pålogget. Dersom dette viser seg å bli for mye arbeid å få til å fungere, vil vi anbefale at programmet kjøres på enten på en virtuell maskin som er pålogget som administrator, eller direkte på en adminserver via rdp. TS Tools kan også kjøres via terminalserver, men kravene til rettigheter og ressurser gjør at den ikke bør kjøres på en produksjonsserver. Ressursbruken gjør at vi fraråder å kjøre TS Tools hovedmodulen og de tunge søkemodulene fra en produksjonsserver. Det er spesielt Eventlog søk som drar ressurser ved store datagrunnlag. Enkelte av søkemodulene som Roundup og Ninja er alget spesielt med tanke på å kjøre på en produksjonsserver. Av den grunn kjører de bare en enkelt arbeidstråd, men vi anbefaler ikke å kjøre disse uten at serveren overvåkes manuelt mtp cpu og minne.

Author: DizzyBadger

SQL Server DBA, Cluster expert, Principal Analyst

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.