Problemer med reservasjon av ressurser mot Exchange 2003 via Outlook 2010

Problem

Dersom man har møterom eller andre ressurser i Exchange 2003 som er aktivert for direct booking hender det at Outlook 2010 ikke klarer å registrere reservasjoner, og de blir liggende i innboksen til ressursen som ubesvart/tentativ. Det hender at reservasjonen går igjennom etter noe tid, og det hender at det virker fint, men av og til så virker det bare ikke. Dette kommer av at Outlook 2010 ikke aktiverer støtte for DirectBooking som standard, men istedenfor sender forespørselen på mail til ressursen. Siden de fleste ressurskontoer er “hodeløse” og aldri blir åpnet av en klient er man avhengig av offlineprossesering på serveren.

Direct Booking

Direct Booking er standardmetoden for å lage ressurskontoer på Exchange 2003. Den involverer å gi brukere rettigheter til å skrive direkte i ressurskalenderen, samt å aktivere automatisk svar på reservasjoner. Se http://support.microsoft.com/kb/291616 for detaljer. I nyere versjoner av Exchange er ressurser definert annerledes, og det finnes en egen agent på serveren som prosesserer slike forespørsler. Det finnes også diverse tredjepartsløsninger til Exchange 2003, samt at det følger med en AutoAcceptAgent som kan aktiveres for enkelte kontoer om man ønsker det.

Løsning

Det greieste er selvsagt å oppgradere til siste versjon av Exchange og konvertere ressursene til ekte ressurskontoer, men det er ikke nødvendigvis det enkleste… Heldigvis finnes det en metode for å aktivere DirectBooking støtte i Outlook 2010. Den må da nødvendigvis settes på hver enkelt maskin, men med group policy kan man lett dytte det ut til alle brukerne i et domene. Det er bare å sette en enkelt registry setting, for så å restarte Outlook:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Options\Calendar]
"EnableDirectBooking"=dword:00000001

Microsoft har også laget en ADM fil som gjør at man lett kan sende ut innstillingen med group policy. Den kan lastes ned her: http://support.microsoft.com/kb/982774 (Method 2)

Siden dette er en v 14.0 setting kan den også settes for brukere som kjører eldre versjoner av Outlook uten at det vil påvirke dem.

Author: DizzyBadger

SQL Server DBA, Cluster expert, Principal Analyst

One thought on “Problemer med reservasjon av ressurser mot Exchange 2003 via Outlook 2010”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.